Först och främst så vill jag tacka dig för att du kommit till min blogg, oavsett om du hittat hit via Google eller är en bekant till mig. Vad kommer du att hitta här kanske du undrar? Min sajt handlar främst om webbutveckling, wordpress, e-handel och mycket mer IT-relaterat.

Mina främsta kunskaper ligger i att utveckla webbplatser och e-handelsbutiker. Jag har även stora erfarenhet av att driva e-handelsföretag. Nu har jag nyligen sålt min e-handelsbutik men jag har tidigare sysselsatt mig med att driva en mindre e-handel.

Här tar jag upp problem och roliga utmaningar som kommer med det jobb jag har. Att konsulta åt ehandelsbutiker och utveckla hemsidor i olika CMS. Men främst wordpress.

Hur allting började

Jag minns det som om det var igår, internet var fortfarande ett RELATIVT nytt fenomen som börjat sprida sig som en löpeld igenom landet. Jag hade tur och fick tidigt en  internetuppkoppling (även om det knappt var en internetuppkoppling). Redan från start så var mitt intresse fångat. Men inte för slösurfning som majoriteten av alla internetanvändare. Det jag var intresserad av var hur alltid fungerade, vad var det som gjorde att min dator kommunicerade med en server och laddade en hemsida. Jag var hooked direkt och har inte kollat tillbaka en enda gång.

Åren gick och mitt intresse växte sig starkare, det som från början var en rolig hobby blev snabbt till ett jobb. Jag var en av de första som utvecklade wordpress-sajter och e-handelsbutiker.

Det här är över 15 år sedan och jag sitter fortfarande och jobbar med exakt samma saker idag och trivs som fisken i vattnet. Jag har aldrig ifrågasatt mitt beslut att jobba i den här sektorn.

Jag har utöver detta jobbat med flera sidoprojekt, allt ifrån affiliate marketing till dropshipping till bildbaserade webbplatser.

Att fortsätta utvecklas är viktigt

Nu kanske du har fått uppfattningen att jag är helt låst på det jag skriver om ovan och inte kan tänka mig att öppna mina ögon för något annat. Det stämmer verkligen inte. Jag har flera olika projekt som jag engagerar mig i och dessa kommer jag att försöka skriva om regelbundet här på bloggen. Både misslyckade projekt och mina mer framgångsrika projekt.

Apputveckling – något jag verkligen har fått upp ögonen för på senare tid. Nästan alla idag använder appar till någon utsträckning och jag tror att användandet endast kommer att fortsätta. Därför jag har bestämt mig på att bli riktigt duktig på det. Detta är verkligen en utmaning för mig och det ska bli roligt att dokumentera det här på sajten.

Nya CMS – visst har jag relativt bred erfarenhet av olika CMS men jag kan wordpress utan och innan. Jag kan förmodligen koda i sömnen. Ett annat mål är att lära mig några andra olika CMS.

Hoppas du tycker om det jag skriver om och undrar du över något kan du kontakta mig via email som du hittar i sidopanelen.