Blogg Archive

 • Ett case för ett jobb – en finanswebbplats

  Utveckla

  Idag tänkte jag dela med mig av en webbplats där jag varit med och utvecklat lite saker. Nämligen ombinäraoptioner.se vilket är en nära väns hemsida, så jag har hjälpt till utan att ta betalt.

  Först och främst för att han är min vän men också för att ett ämne som ligger mig väldigt nära hjärtat är högriskinvesteringar. Binära optioner är just det, en högriskinvestering.  Jag var tidigare spektisk till aktiehandel  men nu finns det alltså konkret och djupgående research som har gått till grunden med detta.  Stycket under och slogan på hela hemsidan är: Är binära optioner en bluff?

  ”Binär optionshandel är en väldigt kontrollerad marknad med väldigt tydliga villkor och riktlinjer. Seriösa aktörer inom binära optioner har sin verksamhet licensierad som finansiellt instrument inom minst en jurisdiktion. Och om detta är fallet så är den oftast reglerad internationellt av lokala myndighetsinstitutioner. Det kan till exempel vara The U.S. Commodity Futures Trading Commission (CFTC) i U.S.A, London Stock Exchange i England och Finansinspektionen på Stockholmsbörsen i Sverige.”

  Jag är en stor förespråkare för ett säkrare internet och jag känner att den här webbplatsen bidrar till det. Binära optioner är en bransch som fått ta mycket stryk och blivit kallad bluff flera gånger. Faktum är att binära optioner i sig inte är en bluff. Med det sagt: Det finns självklart bluffar inom denna finansrelaterade typ av aktiehandel. Huvudsyftet med den här hemsidan är att avslöja bluffar och skriva recensioner om mäklare som är reglerade av finansverket. Summan av kardemumman: Sajten bidrar till ett säkrare internet.

  Det är inte första gången som jag tar på mig jobb utan att ta betalt för det, jag gillar att hjälpa vänner och att hjälpa till generellt.

  Med detta sagt

  Jag tar inte alltid betalt i pengar, ibland är tjänster och gentjänster bäst och ibland så gillar jag att hjälpa till bara för att jag tror på en hemsida eller tror på en idé. Om man inte stirrar sig för blind på kortsiktiga pengar så kan man få något större i slutändan – precis som med en högriskinvestering.

  Är du ett vinstdrivande företag så kan du räkna med att jag kommer att ta betalt ifrån det du gör. Men låt säga att du driver en hemsida som handlar om något uppmuntrar till något positivt. Till exempel välgörenhet. Då är det troligt att jag kan hjälpa till med mindre saker utan att fakturera dig.

  I just det här fallet var det ett ämne som jag gillar; Binära optioner och framförallt högriskinvesteringar. Kanske viktigaste för att det var en vän som ville ha min hjälp.

  Är du i behov av hjälp? Har du dåligt med budget men driver ett projekt som gör nytta? Kontakta mig gärna så kan vi diskutera och se vad det handlar om.

  Kommentarer inaktiverade för Ett case för ett jobb – en finanswebbplats
 • Dags att sätta igång med bloggen

  Först och främst så vill jag tacka dig för att du kommit till min blogg, oavsett om du hittat hit via Google eller är en bekant till mig. Vad kommer du att hitta här kanske du undrar? Min sajt handlar främst om webbutveckling, wordpress, e-handel och mycket mer IT-relaterat.

  Mina främsta kunskaper ligger i att utveckla webbplatser och e-handelsbutiker. Jag har även stora erfarenhet av att driva e-handelsföretag. Nu har jag nyligen sålt min e-handelsbutik men jag har tidigare sysselsatt mig med att driva en mindre e-handel.

  Här tar jag upp problem och roliga utmaningar som kommer med det jobb jag har. Att konsulta åt ehandelsbutiker och utveckla hemsidor i olika CMS. Men främst wordpress.

  Hur allting började

  Jag minns det som om det var igår, internet var fortfarande ett RELATIVT nytt fenomen som börjat sprida sig som en löpeld igenom landet. Jag hade tur och fick tidigt en  internetuppkoppling (även om det knappt var en internetuppkoppling). Redan från start så var mitt intresse fångat. Men inte för slösurfning som majoriteten av alla internetanvändare. Det jag var intresserad av var hur alltid fungerade, vad var det som gjorde att min dator kommunicerade med en server och laddade en hemsida. Jag var hooked direkt och har inte kollat tillbaka en enda gång.

  Åren gick och mitt intresse växte sig starkare, det som från början var en rolig hobby blev snabbt till ett jobb. Jag var en av de första som utvecklade wordpress-sajter och e-handelsbutiker.

  Det här är över 15 år sedan och jag sitter fortfarande och jobbar med exakt samma saker idag och trivs som fisken i vattnet. Jag har aldrig ifrågasatt mitt beslut att jobba i den här sektorn.

  Jag har utöver detta jobbat med flera sidoprojekt, allt ifrån affiliate marketing till dropshipping till bildbaserade webbplatser.

  Att fortsätta utvecklas är viktigt

  Nu kanske du har fått uppfattningen att jag är helt låst på det jag skriver om ovan och inte kan tänka mig att öppna mina ögon för något annat. Det stämmer verkligen inte. Jag har flera olika projekt som jag engagerar mig i och dessa kommer jag att försöka skriva om regelbundet här på bloggen. Både misslyckade projekt och mina mer framgångsrika projekt.

  Apputveckling – något jag verkligen har fått upp ögonen för på senare tid. Nästan alla idag använder appar till någon utsträckning och jag tror att användandet endast kommer att fortsätta. Därför jag har bestämt mig på att bli riktigt duktig på det. Detta är verkligen en utmaning för mig och det ska bli roligt att dokumentera det här på sajten.

  Nya CMS – visst har jag relativt bred erfarenhet av olika CMS men jag kan wordpress utan och innan. Jag kan förmodligen koda i sömnen. Ett annat mål är att lära mig några andra olika CMS.

  Hoppas du tycker om det jag skriver om och undrar du över något kan du kontakta mig via email som du hittar i sidopanelen.

  Kommentarer inaktiverade för Dags att sätta igång med bloggen